Onsdag


Lägg en kabel hos FRA
juni 1, 2008, 12:14 e m
Filed under: Uncategorized

Den sjuttonde juni så ska den vilande delen av förra årets signalspaningslag röstas igenom (under förutsättning att det inte finns åtminstone fyra liberaler i de tre ”liberala” partierna i riksdagen). För att kunna bryta mot grundlagen på ett effektivare sätt så ska FRA få rätt att avlyssna all kabelbunden kommunikation, dvs bland annat fasta telefoner och internet.

För att kunna lyssna i kabel så behöver man tillgång till kablar. Internet- och teleoperatörer kommer naturligtvis att tvingas av lag att samarbeta med FRA eftersom det är deras kablar som är intressantast, men du, som vanlig medborgare, kan också göra ditt för att hjälpa till i kampen mot terrorismen.

Varför inte göra det till en utflykt för hela familjen? FRAs högkvarter ligger mitt på natursköna Lovön. Cykla över Nockebybron och Kärsön, förbi slottet och genom Drottningholmsparken, upp längs Skolallén, över golfbanan (ducka om någon ropar ”FÅR!”), en liten bit på fornstigen förbi en bronsåldersgrav och några hundra meter till höger på Rörbyvägen. För en karta, se Eniro – FRAs högkvarter är pixellerat i utsiktsvyn och övermålat med gräs och skog i flygbilderna, men husen och vägarna finns markerade på den vanliga kartan. Dessutom är det lätt att känna igen på plats tack vare det höga stängslet, vaktkurerna och ”Fotografering förbjuden”-skyltarna.

En in situ-deponering av kabeln ger naturligtvis extra patriotpoäng, men då området helt säkert är kameraövervakat så kan det leda till pinsamheter. Bättre att använda en speciell kabelpåse, förbereda innehållet i god tid innan, och sedan deponera den med ett överarmskast över stängslet och in på parkeringen där FRAs professionella kabelhanterare kan hämta upp påsen.

Relaterat: SvD, Opassande, Basic personligt, Oscar Swartz, Eva-Lena Jansson, ProjO, Teflonminne, Blogge Bloggelito, Henrik Alexandersson, Hanna Wagenius, Enligt min humla

Annonser

3 kommentarer so far
Lämna en kommentar

Det där låter ju som en utmärkt protestform. Undra bara om media är tillåtna att rapportera om det? 😉

Kommentar av buddy jesus

Skitkul 🙂

Kommentar av Rikard

Går att titta på FRA via Google Maps 🙂

Kommentar av Nils2
Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s%d bloggare gillar detta: