Onsdag


Ny favorit
augusti 4, 2008, 10:09 e m
Filed under: Uncategorized

There are rainbows and earthworms
and microscopic hummingbirds.

I don’t want to live through winter
I can’t stand to see everything ending
I’ll just stand on the meadow
I’ll be taken by sunbeams
so good-bye.

Så går hela texten till ”I think it’s beautiful that you are 256 colors too” av Black Moth Super Rainbow (amerikansk stavning av titeln eftersom de är från Pennsylvania). Naiv och barnslig, visst. Skriven av någon som har ätit lite för mycket svamp, mycket troligt. Texten halvviskas två gånger ackompanjerad av en filtrerad, något uppspeedad trumloop och en superenkel melodi spelad med en synth som är i det närmaste en ren sinusvåg. En extremt simpel låt – men ändå ohyggligt bra. Den har gått i det närmaste konstant på datorn här hemma, blandad med lite andra låtar från Black Moth Super Rainbows webbsida (man kan ladda ner MP3-filer). Deras repertoire rör sig mellan Boards of Canada och Air, med lite inslag av mer breakbeat-baserad Amon Tobin-liknande musik. Rekommenderas.

Och ja, låten är från 2004, från albumet Start a people. Jag är väldigt långsam när det gäller att upptäcka suverän musik, antagligen för att jag sällan lyssnar på radio. I det här fallet är det dock tveksamt om det hade hjälpt.

Just nu är jag barnsligt förtjust i glitch- och IDM-inspirerad popmusik, i stil med Static och Telefon Tel Aviv. Om någon har några tips om liknande musik så tas de emot tacksamt i kommentarsfältet.

Annonser

2 kommentarer so far
Lämna en kommentar

Christ., Bola och Kangding Ray kanske?

Kommentar av Patrik Wallström

Se där, ytterligare tre stycken som jag har lyckats missa totalt! Sitter och lyssnar på Christ.s ”Happyfour twenty” på Last.fm, riktigt bra. Jag kanske skulle börja använda Last.fm mer, jag gillar bara inte tanken på att ha offentliga loggar över vad jag lyssnar på.

Kommentar av Onsdag
Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s%d bloggare gillar detta: